Την πρώτη βδοµάδα βγαίνετε ανά οµάδες των τριών ατόµων στους δρόµους για να διαλέξετε ένα “βουβό” σηµείο που έχει προοπτικές.
∆ηµιουργείτε ένα blog για όλο το τµήµα, όπου η κάθε οµάδα θα παρουσιάζει τα ευρήµατά της, ώστε να έχουν όλοι µια ιδέα για τον κάθε χώρο. Φωτογραφίες από την περιοχή, χαρτογράφηση δεδοµένων και συµπεριφορών, συνεντεύξεις, και ό,τι άλλο θεωρείτε απαραίτητο ώστε να δωθεί η ατµόσφαιρα του χώρου.
Σε αυτή τη φάση παρατηρείτε και ανοίγεστε όσο περισσότερο γίνεται. Σκοπός είναι να µαζέψετε γρήγορα αρκετό υλικό ώστε να βρείτε ένα ενδιάφερον “πρόβληµα” και µετά να εστιάσετε σε αυτό.
http://www.espressonews.gr/περιεχόμενο/15300/ολυμπιακά-ακίνητα-ακούνητα-αγέλαστα
http://theodorakaram.wordpress.com/2013/05/22/par-0-copy-copy4-jpg/
Έκανα λίγο το γύρω της Χαλκίδας και έκανα μια μικρή λίστα με σημεία (κτίρια) και θα ήθελα μια βοήθεια ή μια κατεύθυνση στην επιλογή μου 🙂
Πολύ ενδιαφέροντα σημεία και ωραία και η παρουσίαση. Κράτησες τα απαραίτητα 🙂 Το θέμα μας έχει να κάνει με δημόσιο χώρο, οπότε η Δημοτική Αγορά μοιάζει το πιο κοντινό και – προσωπική άποψη – το πιο ενδιαφέρον σημείο. Σημασία έχει ποιο σου προκαλεί εσένα περισσότερο ενδιαφέρον, και απλά σου λείπει το πώς θα το σχετίσεις με τον δημόσιο χώρο.
Mε την πρώτη ματιά στην Αγορά θυμήθηκα το Μeatpacking District στην Κοπεγχάγη. (http://en.wikipedia.org/wiki/Kødbyen) Εγκαταλελειμμένα διατηρητέα κτίρια που τώρα έχουν γίνει art meeting point. Έχει μικρά studios, bars, restaurants κλπ. (πολύ βόρεια προσέγγιση βέβαια)
Μπορείς να ξεκινήσεις με σάρωση του χώρου, να βγάλεις φωτογραφίες, να ρωτήσεις τον κόσμο πώς νιώθει για αυτό το μέρος, να ψάξεις ιστορικά στοιχεία, κλπ. Και θα δεις ότι σιγά σιγά θα αρχίζει να εμφανίζεται ένα ενδιαφέρον κομμάτι σ αυτή την ιστορία και πάνω σε αυτό θα πατήσεις για να σχεδιάσεις μια λύση.
http://theodorakaram.wordpress.com/2013/05/28/έρευνα-για-την-δημοτική-αγορα-χαλκίδα/
Η έρευνα μου πάνω στην Δημοτική Αγορά