Τρόπος εργασίας ομαδών

Νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί λίγο ο τρόπος που θα δουλέψουν οι ομάδες. Διαβάζοντας το brief κατάλαβα τα εξής: H ομάδα κάνει μαζί την έρευνα και διαλέγει από κοινού ένα μέρος της πόλης καθώς και το πρόβλημα – ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο μέρος (brief). Στη συνέχεια καθένας από τους τρεις σχεδιάζει τη δική του λύση πάνω στο brief. Με λίγα λόγια το brief το βγάζουν οι τρεις μαζί και μετά ο καθένας κάνει τη δική του σχεδιαστική πρόταση. Νατάσα αν κάνω λάθος διόρθωσε με.

2 responses to “Τρόπος εργασίας ομαδών

 1. Δημήτρη όχι ακριβώς. Ξεκινάνε οι 3 ομαδικά και διαλέγουν έναν προορισμό που τους φαίνεται ενδιαφέρων και ότι έχει σχέση με εγκατάλειψη. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει κάποιο «πρόβλημα». Μαζί ερευνείτε την περιοχή χωρίς κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας. Σκοπός είναι να γνωρίσετε πολύ καλά την περιοχή μέσω φωτογραφιών, συνεντεύξεων, συλλογή ιστορικών στοιχείων, οικονομικών, κοινωνικών, αριθμητικών κλπ. Παρατήρηση λοιπόν χωρίς περιορισμούς! Αυτό διαρκεί μια βδομάδα (αυτή που τρέχει τώρα) και τα παρουσιάζετε στο blog αλλά και την τρίτη και την Τετάρτη (21 & 22).

  Την επόμενη βδομάδα έχοντας όλα τα στοιχεία που έχει μαζέψει η ομάδα δουλεύετε ατομικά. Ο καθένας μπορεί να κρατήσει όσα στοιχεία τον ενδιαφέρουν και αρχίζει να κάνει την ανάλυσή τους. (χαρτογράφηση, στήσιμο της έρευνας στην αφίσα, δημιουργία αφήγησης και επιχειρηματολογίας ώστε να μας δείξει ποια ειναι αυτή η κατεύθυνση) Παίρνοντας λοιπόν ο καθένας μια κατεύθυνση θα χρειαστεί να κάνει επιμέρους έρευνα πάνω στην κατεύθυνση αυτή. Και εκεί σιγά σιγά θα διαμορφώνεται από μόνο του ένα θέμα, ένα πρόβλημα, οπού στην τρίτη φάση (5 ιουνίου) θα απαντήσετε σχεδιαστικά.

  Επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος, θα σας συμβούλευα απλά να βγείτε έξω να μαζέψετε υλικό χωρίς να περάσετε πολύ χρόνο διαλέγοντας σημείο. Αν έχετε πρόβλημα να διαλέξετε σημείο πάρτε κάποιο από τα προτεινόμενα. Η Αθήνα είναι γεμάτη εγκατάλειψη και ευκαιρίες, οπότε το σημαντικό μέρος είναι το τι θα κάνετε με τον προορισμό και όχι τόσο το ποιος θα είναι αυτός.

  Είναι πιο ξεκάθαρο τώρα;

  The best things happen when you don’t think!
  Εκμεταλλευτείτε αυτή τη φάση γιατί μετά θα πέσει σκέψη 🙂

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s