Κτήμα Δρακόπουλου V1 // Ενας ιδιωτικος δημοσιος χωρος

Πρώτη προσπάθεια για το τελικό :Ρ Γενικά δούλεψα τα κείμενα αρκετά, ενδεχομένως να πρέπει να μειωθούν όμως.

Image

One response to “Κτήμα Δρακόπουλου V1 // Ενας ιδιωτικος δημοσιος χωρος

  1. Η καλύτερη έρευνα που έχουμε δει έως τώρα! Και αυτό γιατί χρησιμοποίησες quotes, οπτική μεταφορά με το εσώρουχο, δούλεψες τα κείμενα ώστε να έρθουν στα μέτρα σου αντί να κάνεις copy paste και έβαλες και πηγές. Η έρευνα σου μπορεί να μην έχει τόσες φωτογραφίες και αυτό είναι ένα μείον μιας και κάνουμε visual essay, αλλά είσαι η μόνη που έχεις χτίσει ένα επιχείρημα βασισμένο σε πηγές. Ειδικά η παραγραφος ΙΔΙΩΤΙΚΟ/ΔΗΜΟΣΙΟ είναι η πιο δυνατή σου.

    Τα κείμενα σου δεν είναι πολλά ώστε να αφαιρέσεις. Τα έχεις σχεδιάσει έτσι που δε τρομάζουν τον αναγνωστη, αντιθέτως τον προσκαλούν. Χρειάζονται όμως οι στήλες σου να είναι ένα κλικ πιο φαρδιές γιατί τώρα δυσκολεύουν κάπως το μάτι.

    Η σελίδα με το αξονομετρικό συνεχίζει να δυσκολεύει τη ανάγνωση του κειμένου. Μπορείς απλά να μειώσεις το αξονομετρικό και να μπει το κείμενο σε μια άκρη. Το κείμενο εκεί μπορεί να μειωθεί και να εισάγεις κάποιες πληροφορίες του στην εικόνα. Σημείωσε λοιπόν την έκταση, τις οδούς, και άλλες πληροφορίες πάνω στον χάρτη έντονα. Θα σου πρότεινα να βρεις και άλλα αριθμητικά δεδομένα για να μας βάλεις στο κλίμα. Τι σημάινει ας πουμε τόσα στρέμματα σε αριθμό δέντρων; Πόσοι άνθρωποι έχουν κάνει κατάληψη; κλπ κλπ Δείξε μας δηλαδή όλες τις πλευρές του και μετά επικεντρώνεσαι στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ/ΔΗΜΟΣΙΟ. Επίσης χρειάζεσαι να δείξεις περισσότερες φωτο από τον χώρο. Δειξτες σε εκείνη τη σελίδα με βελάκια από το αξονομετρικό ίσως.

    Οπτικοποιήσε επίσης την απόσταση από το ιστορικό κέντρο αντί να το γράψεις με κείμενο. Ίσως και η ιστορία να γίνεται να δοθεί οπτικά με timeline. Και μετά κρατάς τα υπόλοιπα κείμενα που είναι πιο θεωρητικά για να μπεις στο ζουμί. Σου λείπει το κλικ που θα συνδέσει την θεωρία αυτή με τη λύση σου. Τελικά θα μιλήσεις για exclusive δημόσιο χώρο; Αν ναι κάνε μια σύνδεση με αυτό και με το ύφος που θα έχει η λύση σου. Καλή συνέχεια με το επόμενο προσχέδιο!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s