Άλσος Στρατου – Κληρονομιά/Αναγέννηση

DimitrisPerdikopoulos_A

Κληρονομιά:

H γνώση της ιστορίας είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα του ανθρώπου. Η διαμόρφωση ενός δημόσιου αστικού χώρου πρέπει να λαμβάνει υπόψη πέρα από τις ανάγκες και την ιστορική του ταυτότητα έτσι ώστε η πόλη να αποκτά µνήµη. Τα πολεμικά µνηµεία παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση σχετικά με ζητήματα πολέμου και ειρήνης.

Αναγέννηση:

Όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες κάθε σύγχρονο αστικό κέντρο έχει ανάγκη απο εκτάσεις πρασίνου και οργανωτμένων πάρκων αναψυχής. Η σημασία τέτοιων χόρων είναι διπλή εφόσον πέρα απο τα οικολογικά οφέλη για το κλίμα και την ατμόσφαιρα της πόλης, προσφέρει στου κατοίκους και κυρίως στα παιδιά μια διέξοδο απο το σκληρό αστικό περιβάλλον.

DimitrisPerdikopoulos_B

Κάθε δημόσιος χώρος αποκτά ταυτότητα, από τον τρόπο που οι ίδιοι οι πολίτες τον χρησιμοποιούν. Παραπάνω φαίνεται ένας χάρτης του άλσους με τέσσερα σημεία κλειδιά για τους επισκέπτες του. Σε κάθε ένα από τα σημεία θα βρεις τοποθετημένη μια πινακίδα δύο όψεων. Βάζοντας ένα σταυρό στην όψη που πιστεύεις ότι εκφράζει καλύτερα τον χώρο βοηθάς να αποκτήσει το άλσος φωνή μέσα από τους επισκέπτες του και ίσως με τον τρόπο αυτό καταφέρεις να κάνεις και άλλους να ασχοληθούν με το άλσος.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s