ΕΞΑΡΧΕΙΑ – Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

MakrisSarantis A

Συχνά λέγεται ότι η περιοχή αυτή είναι σε μαρασμό ή δηλώνεται ως ένα κράτος εν κράτει, ακόμα και άβατο. Η περιοχή των Εξαρχείων είχε την ατυχία να επωμιστεί το ρόλο του κακού επειδή είναι η περιοχή στην οποία ανεγέρθηκαν τα πρώτα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, γι’ αυτό αποτέλεσαν πόλο έλξης της νεολαίας, κατά συνέπεια και της αντιδραστικότητας που πηγάζει από αυτή. Αυτό είχε ως επακόλουθο να διαμορφωθεί αρνητική εικόνα της περιοχής στην λαϊκή συνείδηση. Στην πραγματικότητα τα Εξάρχεια είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες από άποψη πνευματικής κίνησης και ιστορικού χαρακτήρα γειτονιές της Αθήνας, κάτι το οποίο δυστυχώς είναι άγνωστο και βρίσκεται υπό το πέπλο κακών γεγονότων.

Αφίσα - Αφίσα 3

Ως σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας θα επικοινωνήσω αυτό το πρόβλημα προτείνοντας αφισοκόλληση στους τοίχους των Εξαρχείων των εντύπων εκείνων που αποπνέουν τον πολιτισμό προηγούμενων ετών, με σκοπό την πληροφόρηση των περαστικών για την ξεχασμένη κουλτούρα της περιοχής.

One response to “ΕΞΑΡΧΕΙΑ – Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

  1. είναι η περιοχή στην οποία ανεγέρθηκαν τα πρώτα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, γι’ αυτό αποτέλεσαν πόλο έλξης της νεολαίας, κατά συνέπεια και της αντιδραστικότητας που πηγάζει από αυτή 0_0 den exeis megalwsei h xereis thn istoria twn exarxeion kai fenete ..

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s